Picture of author.

Gjergj Fishta

Auteur de The Highland Lute

36 oeuvres 51 utilisateurs 13 critiques

A propos de l'auteur

Image credit: By Ornelaela - Unknown, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=46578609

Œuvres de Gjergj Fishta

The Highland Lute (1958) 14 exemplaires
Mrizi i zanave (1999) 2 exemplaires
Vepra letrare (2001) 2 exemplaires
VEPRA 9 1 exemplaire
VEPRA 10 1 exemplaire
Epika lahuta e malcis 1 exemplaire
Vallja e Parrizit 1 exemplaire
Mizi i Zanave 1 exemplaire

Étiqueté

Partage des connaissances

Il n’existe pas encore de données Common Knowledge pour cet auteur. Vous pouvez aider.

Membres

Critiques

Botimi i veprës së plotë të Gjergj Fishës është një punë disa vjeçare e entit botues “Gjergj Fishta” dhe bashkëpunëtorëve të tij. Për zbadhjen dhe sjelljen e veprës së plotë para lexuesve kanë punuar disa studiues dhe personalitete si: Dr. Ndue Zef Toma, Prof. Tefë Topalli, Dr. Tonin Çobani dhe Hamit Boriçi.
E gjithë kolana ka 10 vepra në të cilat janë përfshirë këto libra:
Në vëllimin I përfshihen "Vallja e Parrizit" dhe Barinjtë e Betlehemit";
vëllimin II përfshihet “Mizi i Zanave”;
Në vëllimin III përfshihet nga fondi i artë i poezisë europiane, si Petrarka, Mnxoni, Silvio Peliko, Xhakomo Xanela, Pjetër Metastazio;
Në vëllimin IV përfshihen "Lahuta e Malësisë" Mojs Golemi"
Në vëllimin V përfshihen; "Juda Makabe", "Jerina", "Shqiptari i qytetnuem","Shqiptarja e qytetnueme", "Të kthyemit e Uliksit në Itakë", "Ifigjenia", "Hajria";
Në vëllimin VI përfshihen; "Françesku i Asizit", "Luigji Gonzaga", "Shna Ndoi i Padovas".
Në vëllimin VII përfshihen; "Anzat e Parnasit", "Taralloqja e Ballkanit", "Nikolejda", "Makeronjana", dhe satira të tjera
Në vëllimin VIII përfshihen "Gomari I Babatasit" dhe "Visku I Babatasit"
Në vëllimin IX përfshihet e gjithë publicistika e botuar në revistën kulturore Franceskane "Hylli i Dritës" që nga viti 1913 deri në vitin 1939
Në vëllimin X përfshihet e gjithë publicistika e botuar në revistat dhe gazetat e kohës, si "Posta e Shqypnisë", "Albania", "Zani i Shna Ndout", "Gruaja shqyptare", "Dielli", "Afrimi" dhe "Zgjimi i djelmnisë".
… (plus d'informations)
 
Signalé
BibliotekaFeniks | Jan 25, 2023 |
Botimi i veprës së plotë të Gjergj Fishës është një punë disa vjeçare e entit botues “Gjergj Fishta” dhe bashkëpunëtorëve të tij. Për zbadhjen dhe sjelljen e veprës së plotë para lexuesve kanë punuar disa studiues dhe personalitete si: Dr. Ndue Zef Toma, Prof. Tefë Topalli, Dr. Tonin Çobani dhe Hamit Boriçi.
E gjithë kolana ka 10 vepra në të cilat janë përfshirë këto libra:
Në vëllimin I përfshihen "Vallja e Parrizit" dhe Barinjtë e Betlehemit";
vëllimin II përfshihet “Mizi i Zanave”;
Në vëllimin III përfshihet nga fondi i artë i poezisë europiane, si Petrarka, Mnxoni, Silvio Peliko, Xhakomo Xanela, Pjetër Metastazio;
Në vëllimin IV përfshihen "Lahuta e Malësisë" Mojs Golemi"
Në vëllimin V përfshihen; "Juda Makabe", "Jerina", "Shqiptari i qytetnuem","Shqiptarja e qytetnueme", "Të kthyemit e Uliksit në Itakë", "Ifigjenia", "Hajria";
Në vëllimin VI përfshihen; "Françesku i Asizit", "Luigji Gonzaga", "Shna Ndoi i Padovas".
Në vëllimin VII përfshihen; "Anzat e Parnasit", "Taralloqja e Ballkanit", "Nikolejda", "Makeronjana", dhe satira të tjera
Në vëllimin VIII përfshihen "Gomari I Babatasit" dhe "Visku I Babatasit"
Në vëllimin IX përfshihet e gjithë publicistika e botuar në revistën kulturore Franceskane "Hylli i Dritës" që nga viti 1913 deri në vitin 1939
Në vëllimin X përfshihet e gjithë publicistika e botuar në revistat dhe gazetat e kohës, si "Posta e Shqypnisë", "Albania", "Zani i Shna Ndout", "Gruaja shqyptare", "Dielli", "Afrimi" dhe "Zgjimi i djelmnisë".
… (plus d'informations)
 
Signalé
BibliotekaFeniks | Jan 25, 2023 |
Botimi i veprës së plotë të Gjergj Fishës është një punë disa vjeçare e entit botues “Gjergj Fishta” dhe bashkëpunëtorëve të tij. Për zbadhjen dhe sjelljen e veprës së plotë para lexuesve kanë punuar disa studiues dhe personalitete si: Dr. Ndue Zef Toma, Prof. Tefë Topalli, Dr. Tonin Çobani dhe Hamit Boriçi.
E gjithë kolana ka 10 vepra në të cilat janë përfshirë këto libra:
Në vëllimin I përfshihen "Vallja e Parrizit" dhe Barinjtë e Betlehemit";
vëllimin II përfshihet “Mizi i Zanave”;
Në vëllimin III përfshihet nga fondi i artë i poezisë europiane, si Petrarka, Mnxoni, Silvio Peliko, Xhakomo Xanela, Pjetër Metastazio;
Në vëllimin IV përfshihen "Lahuta e Malësisë" Mojs Golemi"
Në vëllimin V përfshihen; "Juda Makabe", "Jerina", "Shqiptari i qytetnuem","Shqiptarja e qytetnueme", "Të kthyemit e Uliksit në Itakë", "Ifigjenia", "Hajria";
Në vëllimin VI përfshihen; "Françesku i Asizit", "Luigji Gonzaga", "Shna Ndoi i Padovas".
Në vëllimin VII përfshihen; "Anzat e Parnasit", "Taralloqja e Ballkanit", "Nikolejda", "Makeronjana", dhe satira të tjera
Në vëllimin VIII përfshihen "Gomari I Babatasit" dhe "Visku I Babatasit"
Në vëllimin IX përfshihet e gjithë publicistika e botuar në revistën kulturore Franceskane "Hylli i Dritës" që nga viti 1913 deri në vitin 1939
Në vëllimin X përfshihet e gjithë publicistika e botuar në revistat dhe gazetat e kohës, si "Posta e Shqypnisë", "Albania", "Zani i Shna Ndout", "Gruaja shqyptare", "Dielli", "Afrimi" dhe "Zgjimi i djelmnisë".
… (plus d'informations)
 
Signalé
BibliotekaFeniks | Jan 25, 2023 |
Botimi i veprës së plotë të Gjergj Fishës është një punë disa vjeçare e entit botues “Gjergj Fishta” dhe bashkëpunëtorëve të tij. Për zbadhjen dhe sjelljen e veprës së plotë para lexuesve kanë punuar disa studiues dhe personalitete si: Dr. Ndue Zef Toma, Prof. Tefë Topalli, Dr. Tonin Çobani dhe Hamit Boriçi.
E gjithë kolana ka 10 vepra në të cilat janë përfshirë këto libra:
Në vëllimin I përfshihen "Vallja e Parrizit" dhe Barinjtë e Betlehemit";
vëllimin II përfshihet “Mizi i Zanave”;
Në vëllimin III përfshihet nga fondi i artë i poezisë europiane, si Petrarka, Mnxoni, Silvio Peliko, Xhakomo Xanela, Pjetër Metastazio;
Në vëllimin IV përfshihen "Lahuta e Malësisë" Mojs Golemi"
Në vëllimin V përfshihen; "Juda Makabe", "Jerina", "Shqiptari i qytetnuem","Shqiptarja e qytetnueme", "Të kthyemit e Uliksit në Itakë", "Ifigjenia", "Hajria";
Në vëllimin VI përfshihen; "Françesku i Asizit", "Luigji Gonzaga", "Shna Ndoi i Padovas".
Në vëllimin VII përfshihen; "Anzat e Parnasit", "Taralloqja e Ballkanit", "Nikolejda", "Makeronjana", dhe satira të tjera
Në vëllimin VIII përfshihen "Gomari I Babatasit" dhe "Visku I Babatasit"
Në vëllimin IX përfshihet e gjithë publicistika e botuar në revistën kulturore Franceskane "Hylli i Dritës" që nga viti 1913 deri në vitin 1939
Në vëllimin X përfshihet e gjithë publicistika e botuar në revistat dhe gazetat e kohës, si "Posta e Shqypnisë", "Albania", "Zani i Shna Ndout", "Gruaja shqyptare", "Dielli", "Afrimi" dhe "Zgjimi i djelmnisë".
… (plus d'informations)
 
Signalé
BibliotekaFeniks | Jan 25, 2023 |

Prix et récompenses

Statistiques

Œuvres
36
Membres
51
Popularité
#311,767
Évaluation
4.0
Critiques
13
ISBN
13
Langues
1
Liens rapides
1

Tableaux et graphiques